Nazad na sve

Specijalistički tečajevi

IBM i2 Analyst's Notebook

Razina tečaja: Osnovna, Napredna

  • 2-5 dana
  • Certifikat
  • Lokcija - Globalno
  • Cijena na upit

IBM i2 Analyst’s Notebook je alat vizualne analize koji korisnicima pomaže u brzoj usporedbi, analizi i vizualizaciji podataka iz različitih izvora. Alat pretvara podatke u obavještajne podatke, omogućava kombiniranje asocijacija, vremenske i geoprostorne aspekte podataka, kao i jačanje razumijevanja složenih kriminalnih i lažnih aktivnosti i mreža. Tri su razine ovog tečaja: osnovna, napredna i cjelovita. Sve tri razine uključuju različite praktične vježbe.

Osnovna razina

Trodnevni uvodni tečaj vodi sudionike kroz glavne značajke IBM i2 Analyst Notebook 9V (u daljnjem tekstu – ANB) alata koristeći praktične vježbe relevantne za istrage obavještajnih i policijskih službi. Sudionici uče glavne principe ručnog crtanja asocijacija i dijagrama tokova iz nestrukturiranih podataka, kao i izradu automatiziranih dijagrama koristeći uvoz podataka. Uz to, sudionici će vježbati kako brzo pronaći ciljane podatke i analizirati financijske i komunikacijske zapise iz različitih perspektiva primjenjujući različite tehnike pretraživanja i analize, kao što su Visual Analysis, List Items, Most Connected Items, Find Connecting Networks. Neke od prednosti koje će sudionici dobiti su razumijevanje terminologije, stvaranje dijagrama iz nestrukturiranih podataka, korištenje funkcije Visual Search, razumijevanje mogućnosti različitih tehnika i mnoge druge.

Potrebna predznanja
Razumijevanje materijala prezentiranih na engleskom jeziku, razumijevanje procesa istrage i analize podataka.

 

Napredna razina

Ovaj dvodnevni tečaj nastavak je osnovnog tečaja IBM i2 Analyst’s Notebook Essentials. Fokusirat će se na progresivni unos podataka, korištenje naprednih tehnika pretraživanja i analize za svakodnevne analitičke zadatke. Uz razumijevanje složene analize podataka dobivenih iz različitih izvora i različitih perspektiva, tj. vremenske i geoprostorne ili kvantitativne i analize poveznica, polaznici će steći uvid kako iskoristiti različite tehnike za analizu ponašanja cilja i geoprostornu analizu. Ovim tečajem, polaznici stječu određene prednosti kao što su korištenje naprednih pretraga i analitičkih tehnika alata IBM i2, prepoznavanje obrazaca i slijedova pomoću Activity View opcije, korištenje Conditional Formatting opcije za analizu i još mnogo drugih.

Potrebna predznanja
Razumijevanje materijala prezentiranih na engleskom jeziku, razumijevanje procesa istrage i analize podataka. Prethodno završen IBM i2 analyst notebook tečaj osnova..

 

Cjelovita razina

Petodnevni cjeloviti tečaj vodi polaznike kroz IBM i2 Analyst’s Notebook 9V (u daljnjem tekstu – ANB) alat koristeći praktične vježbe relevantne za istrage obavještajnih agencija i agencija za provođenje zakona. Polaznici će naučiti primijeniti različite programske mogućnosti za postizanje najučinkovitijeg rezultata u najkraćem roku. Sudionici će naučiti kako brzo pronaći ciljane podatke i analizirati financijske i komunikacijske zapise iz različitih perspektiva primjenom različitih tehnika pretraživanja i analize. Osim što će poboljšati svoje znanje o korištenju naprednih tehnika analize za najčešće svakodnevne zadatke, steći će uvid u to kako to iskoristiti za analizu ponašanja određenog cilja te geoprostornu analizu. Znanja koje se stječu ovim tečajem su kombinacija znanja iz tečaja osnova te naprednog tečaja IBM i2 Analyst’s Notebook.

Potrebna predznanja
Razumijevanje materijala prezentiranih na engleskom jeziku, razumijevanje procesa istrage i analize podataka.

Kontakt