Analysis Challenges in the Digital Age lecture
Predavanje "Izazovi analize u digitalnom dobu"
veljača 03, 2021 | Event

Galerija slika

8. - 9. ožujka 2021, online predavanje za studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Od 8. do 9. ožujka 2021, održat će se posebno predavanje pod nazivom "Izazovi analize u digitalnom dobu" za studente na studijskom programu Informacijska sigurnost i digitalna forenzika, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Kao dio projekta internacionalizacije, INsig2 omogućio je ovo dvodnevno online predavanje, koje se održava od 17:00 do 21:00, CET na engleskom jeziku.

Glavni ciljevi predavanja:

  • prenijeti znanje o procesu analize, ključnih elemenata, te prilagodbe analize u susret digitalizaciji
  • u svrhu boljeg i bržeg opažanja predstaviti vizualizaciju kao istaknutu metodu  analize i isporuke informacija, te također razmotriti alate i tehnologije vizualizacije kao ključne stavke u analizi velikog broja informacija i donošenja odluka na temelju podataka.
  • razviti vještine koje će u bliskoj budućnosti dobiti na značaju, kao što su kritičko razmišljanje, analiza, rješavanje problema, donošenje odluka na temelju podataka, te bolje usvajanje tehnologije

O predavaču:

Ruta   nrd

Gđa Rūta Jašinskienė stručnjak je za analizu obavještajnih podataka s opsežnim iskustvom u pružanju edukacije iz međunarodne policijske suradnje i zajedničkih istraga, praćenja obavještajnih podataka te taktičke i strateške analize. Članica je Međunarodnog udruženja obavještajnih analitičara u tijelima za provedbu zakona (engl. International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts, IALEIA) i Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara (engl. Association of Certified Fraud Examiners, ACFE).
Prije nego što se pridružila timu tvrtke NRD CS, gđa Rūta Jašinskienė 20 je godina radila u policijskim odjelima za kriminalitet droga i organizirani kriminalitet. Posljednjih deset godina provela je na čelu odjela za nacionalnu sigurnost i obavljala koordinacijsku ulogu između policijskih odjela i agencija za provedbu zakona iz područja kriminaliteta droga. Gđa Jašinskienė sudjelovala je u raznim međunarodnim inicijativama, uključujući rad u Horizontalnoj radnoj skupini za droge Vijeća EU-a i Skupini za sintetičke droge i nove psihoaktivne supstance Europske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kaznenih djela (EMPACT).
Protekle 4 godine gđa Jašinskienė bavi se savjetovanjem klijenata iz javnog i privatnog sektora o postupku analize i najučinkovitijim analitičkim alatima. Ujedno vodi edukaciju o obavještajnim podacima, njihovoj analizi i uporabi programskog rješenja IBM i2 Analyst’s Notebook.